Als NVKT lid kunt u hieronder inloggen in het NVKT ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'NVKT'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Corona: uw belangen en rechten doen er toe!

Als belangenvereniging voor agenten en importeurs werkzaam in de kleding- en textielsector nemen we uw vragen en zorgen ten tijde van de Corona-crisis serieus. We zien dan ook graag dat er voor uw belangen een goede compensatieregeling komt.

U kunt als handelsagent financiële schade oplopen door het mislopen van commissies omdat uw klant niet betaalt en/of omdat uw leverancier de goederen niet levert. Als importeur of leverancier kunt u met een voorraad blijven zitten als winkeliers deze niet afnemen etc.
We hebben uw vragen en problemen aangekaart bij de Rijksvoorlichtingsdienst en de Vaste Kamercommissie van het het Ministerie van Economische Zaken en werken met partnerorganisaties MKB Nederland en VNO en NCW samen om ook uw belangen onder de aandacht van de overheid te brengen zodat ook u zoveel mogelijk een beroep kunt doen op de compensatieregelingen van de overheid tijdens deze corona-crisis. Zo zijn wij bijvoorbeeld druk bezig om de SBI-code 46.16 voor handelsbemiddeling in textiel, kleding, schoeisel en lederwaren op de SBI- codelijst te krijgen zodat u als textielagent aanspraak kunt maken op de TOGS-regeling.

Het goede nieuws is dat het ons, in samenwerking met VNHI en MKB-Nederland, gelukt is, een deel van de SBI-codes voor groothandels op de de Vastgestelde SBI-codelijst te krijgen zodat deze in aanmerking komen voor de TOGS-regeling.

Komt uw SBI-code niet voor op de vastgestelde SBI-codelijst? Maak hier dan melding van via dit formulier.

Let op: met ingang van 30 april a.s. kunnen ondernemers ook op basis van hun in het Handelsregister geregistreerde nevenactiviteit aanspraak maken op de TOGS-regeling. Deze uitbreiding betreft ondernemers die geen aanspraak kunnen maken op de TOGS-regeling met hun geregistreerde hoofdactiviteit en hun geregistreerde nevenactiviteit beter aansluit op de daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten. Een vereiste is wel dat u als ondernemer uitsluitend op basis van de geregistreerde nevenactiviteit voldoet aan de minimumvereisten qua omzetverlies en de vaste lasten.

Staat u onder de verkeerde SBI-code(s) ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Geef dit door middels het formulier- melding-niet-aansluitende-sbi-code.

Check ook of u eventueel nog voor andere compensatieregelingen i.v.m. de uitbraak van het Corona-virus in aanmerking komt. Bekijk hier het overzicht van alle financiële regelingen.

Tip: Maak ook gebruik van de Corona-calculcator en bekijk en bereken de voor u relevante regelingen zodat u de impact van die regelingen op uw organisatie en cashflow kunt zien.

Heeft u problemen of vragen, meld het ons op info@nvkt.nl, juridische vraagstukken, onze juridische adviseurs staan voor u klaar!

Raadpleeg ook onze nieuwsitems corona-advies-voor-agenten-en-importeurs en corona-meestgestelde-vragen-door-agenten-importeurs voor meer informatie!