Als NVKT lid kunt u hieronder inloggen in het NVKT ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'NVKT'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Agenda

Vr 18 september 2020: cursus ‘Starten als Handelsagent’: Amsterdam 

In de training “Starten als Handelsagent” worden de verschillen tussen handelsagent en importeur behandeld maar deze cursus richt zich vooral op de handelsagent. De cursus helpt je bij jouw beslissing om voor het ondernemerschap te kiezen. Bovendien is het ook de ideale gelegenheid om met andere startende ondernemers in contact te komen.

De training wordt gegeven door ervaren handelsagent Paul Visscher en Paul Holtrop, advocaat. Beiden hebben veel kennis over het vak van handelsagent en zij beantwoorden ook je eigen vragen. De tips en adviezen die je tijdens deze training krijgt, zijn gelijk in de praktijk toe te passen.  Geïnteresseerd? Geef je op en kijk voor meer informatie op www.nvkt.nl/nieuws.

Vr 29 mei 2020: themabijeenkomst Bedrijfsovername, hoe gaat dat in zijn werk?(Geannuleerd)

Veel ondernemers krijgen er vroeg of laat mee te maken: het kopen of juist verkopen van een bedrijf. Wat komt daar allemaal bij  kijken? Ervaren specialisten op dit vakgebied informeren je deze middag over het thema bedrijfsoverdracht en over alle ins en outs die hieraan gekoppeld zijn.

Overheidswege zijn alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden. We informeren u zo spoedig mogelijk zodra wij weer een nieuwe datum hebben.

Zo 8 maart-11 maart 2020: handelsmissie duurzame modebedrijven, Italië

Ga ook mee met deze missie naar Noord-Italië en ontmoet potentiële leveranciers en partners en ontdek nieuwe confectiemogelijkheden! 

Als u werkzaam bent in de  modesector dan biedt Italië veel kennis en ambachtelijke vaardigheden voor ondernemers in de modebranche. De Italiaanse economie heeft de op één na grootste maakindustrie van Europa. De hele keten – van (textiel)productie tot retail – is van oudsher aanwezig in het land. Het land biedt volop mogelijkheden om de verkoop van modeartikelen wereldwijd uit te breiden.

De missie is interessant voor:  1) modeondernemers die op zoek zijn naar leveranciers van kwaliteitsstoffen en –accessoires, 2) modeondernemers die op zoek zijn naar confectiemogelijkheden, tailormade begeleiding en samenwerking op het gebied van productontwikkeling en 3) ontwikkelaars van nieuwe materialen, digitale archiveringssystemen

Iets voor u? Kijk hier voor meer informatie over het programma en kosten van deelname.

Let op: aanmelden voor deze missie kan t/m maandag 13 januari 2020!

Do 5 maart- za 7 maart 2020: Amsterdam Fashion Week: Studio Edition

De Amsterdam Fashion Week (AFW) is een tweejaarlijks event dat  de Nederlandse mode laat zien via shows, presentaties en events. AFW omarmt jong talent maar biedt ook gevestigde ontwerpers en merken een podium. Ga voor meer informatie naar https://amsterdamfashionweek.nl/afw-2020-studio-editie-about/.

Zo 26 januari – ma 27 januari 2020: EU Fashion Match 9.0  Amsterdam

EU Fashion Match 9.0  is een internationaal matchmaking-event voor bedrijven in de mode. Deze modebeurs biedt de ideale gelegenheid om toekomstige zakenpartners te ontmoeten en je internationale netwerk uit te breiden!

Op deze modebeurs geven internationale labels en agenten presentaties aan een publiek dat voornamelijk bestaat uit retailers uit de Benelux. De modebeurs wordt gehouden in de Modefabriek Amsterdam Rai op 26 en 27 januari 2020 en georganiseerd door KvK en Enterprise Europe Network. Deelnemers van de EU Fashion Match 9.0 betalen geen entreekosten voor de beurs. Registratie vooraf is verplicht dus meld je alvast  aan voor de matchmakingsgesprekken via de website EU Fashion Match 9.0!
lauw”

Vr 17 januari – 21 januari 2020: Internationale Design- en Interieurbeurs Maison & Objet Paris, Frankrijk

Van 17 t/m 21 januari 2020 wordt weer de Maison&Objet Paris design- en interieurbeurs gehouden. Met ruim 3100 exposanten en 80.000 bezoekers is dit één van de grootste internationale designbeurzen. De belangrijkste segmenten op deze beurs zijn design, mode, textiel en interieur.

Als bezoeker naar dit event? Als je voor 12 december je toegangspas bestelt, kom je in aanmerking voor vroegboekkorting. Het evenement vindt plaats in Paris-Nord Villepinte Exhibition Centre, ZAC Paris Nord 2, 93420 Villepinte in Frankrijk.

Vr 17 januari – ma 20 januari 2020:  BIJORHCA PARIS: International Jewellery Show, Parijs

BIJORHCA PARIS is de enige internationale beurs op het gebied van sieraden en juwelen en verwante industriële branches in Frankrijk.

Twee keer per jaar is dit de ontmoetingsplaats voor 12.000 kopers en meer dan 350 internationale ontwerpers, fabrikanten en dienstverleners. Deze beurs biedt een uitgebreid internationaal aanbod aan sieraden en juwelen en de nieuwste trends en ontwikkelingen in deze markt.

Interesse? Neem voor meer informatie alvast een kijkje op hun website.

Di 14 januari – do 16 januari 2020: FASHIONTECH Berlin, Berlijn

FASHIONTECH Berlin is het evenement waar visionairs de nieuwste ontwikkelingen delen op het raakvlak van mode en technologie. Toonaangevende professionals uit verschillende branches delen hun expertise in interactieve masterclasses en workshops.

Organisaties uit zowel de kleding-  als de technologische industrie presenteren hun  producten, innovaties en oplossingen. FASHIONTECH Berlin initieert innovatie en nieuwe bedrijfsoplossingen dat de toekomst van mode zal vormen.

Wees erbij en kijk hier voor meer informatie over het programma en het online bestellen van je entreeticket.

Wo 8 januari -11 januari 2020: Junioshow Bursa – Baby, Kidswear & Kids Necessities Fair – Bursa, Turkije

De Junioshow Bursa – Baby, Kidswear & Kids Necessities Beurs is een platform waar toonaangevende internationale bedrijven in de kledingindustrie samenkomen en waar je de nieuwste trends, ontwikkelingen en vernieuwingen in baby en kinderkleding worden getoond. Ontdek nieuwe producten en technologische hoogstandjes, breid je marktgebied en netwerk uit en ontmoet nieuwe zakenpartners!

Interesse? Kijk hier voor meer informatie.

Di 7 januari- 10 januari 2020: Heimtextil- internationale vakbeurs voor interieur- en contracttextiel, Frankfurt am Main

Heimtextil is de grootste internationale vakbeurs voor interieur- en contracttextiel en wordt van  7 t/m 10 januari a.s. gehouden in Frankfurt am Main.

Op deze beurs vind je alles ineen: interieurtextiel, interieurdesign en de nieuwste trends op dit gebied. Bovendien is het dé ontmoetingsplek voor de textielindustrie: retailers, groothandelaars, designers, meubel- en beddengoedwinkels, interieurdecorateurs, architecten etc.

Kijk hier voor meer in informatie of koop online alvast je toegangskaart!

Di 3 december – wo 4 december 2019: Denim Premiere Vision, Londen  

Dit is dé beurs voor professionals in de internationale kleding- en textiel industrie. Je vindt hier de inspiratie en de nieuwste trends en ontwikkelingen betreft de Lente/Zomer 2021 collectie. Ontmoet de kledingfabrikanten en kledingafwerkings- en technologische specialisten.

Kom ook en klik hier voor meer informatie en de gratis bezoekerspas.

Wo 13 november – do 14 november  2019:  Functional Fabric Fair: Performance Days, München

De Functional Fabric Fair – PERFORMANCE DAYS –wordt twee keer per jaar gehouden voor de inkoop van goede kwaliteit stoffen en accessoires. Met 297 standhouders uit 31 landen, vind je op 13 en 14 november de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van stoffen voor de functionele textielindustrie.

Het is ook de ideale gelegenheid om je netwerk uit te breiden. Kijk hier voor meer informatie en  (gratis) aanmelding voor een entreekaart.

Di 17 september – 19 september 2019: Première Vision Paris

Drie dagen lang, tweemaal per jaar komen fabrikanten, toeleveranciers, producenten en agenten samen op Première Vision Paris in Paris-Nord Villepinte.

De Première Vision Paris-beurs bestaat uit zes shows die elk een sector vertegenwoordigen: Yarns (Garen), Fabrics (Textiel/Stoffen), Designs (Ontwerpen) Accessories (Accessoires) Leather (Leer) en Manufacturing-Knitwear (Tricotage). Verder tonen ruim 1900 standhouders daar hun nieuwste collecties, trends en innovatieve ontwikkelingen. Een event dat je gewoonweg niet mag missen.

Kom ook en schaf hier je toegangspas aan!

Do 12 september – 14 september 2019: Momad Fashionbeurs in Madrid, Spanje

Momad, de internationale fashion-beurs voor kleding, schoenen en accessoires, georganiseerd door IFEMA biedt 40.000 vierkante km aan ruimte waar meer dan 900 internationale merken hun nieuwe collecties aanbieden.

Laat je op deze beurs inspireren door nieuwe fashion-trends, profiteer van speciale aanbiedingen, sluit nieuwe businessdeals af en ontdek de collecties van nieuwe, potentiële leveranciers. Ontdek nieuwe innovatieve ideeën en de laatste technologische ontwikkelingen binnen je vakgebied. Verder biedt deze beurs ruim de gelegenheid om je netwerk verder uit te breiden.

Geïnteresseerd? Meld je hier aan en snelle beslissers profiteren van een vroegboekkorting.

Vr 6 september – 10 september 2019: Internationale Designbeurs Maison & Objet Paris, Frankrijk

Van 6 t/m 10 september a.s. wordt weer de tweejaarlijkse Maison&Objet Paris designbeurs gehouden. Met ruim 3100 exposanten en 80.000 bezoekers is dit één van de grootste internationale designbeurzen. De belangrijkste segmenten op deze beurs zijn design, mode, textiel en interieur.

De Nederlandse Export Combinatie (NEC) organiseert ook dit jaar een Dutch Design Paviljoen waardoor de mogelijkheid wordt geboden om met een stand deel te nemen aan dit event.

Als bezoeker naar dit event? Als je voor 1 september je toegangspas bestelt, kom je in aanmerking voor vroegboekkorting. Het evenement vindt plaats in Paris-Nord Villepinte Exhibition Centre, ZAC Paris Nord 2, 93420 Villepinte in Frankrijk.

Do 11 april: Textielkansen in Letland

Fabrikant van huishoudelijke artikelen Brabantia, ingenieursbureau Witteveen+Bos en logistiek dienstverlener Samskip Van Dieren Multimodal: alledrie zijn ze actief in Letland. Op een seminar, georganiseerd door het investerings- en exportagentschap van Letland vertellen ze over hun ervaringen.

Het seminar wordt geopend door de Letse ambassadeur Ilze Ruse, de leiding is in handen van honorair consul Katarina Hartgers. Behalve de verhalen van de ondernemers kunnen deelnemers ook luisteren naar Alise Pīka, hoofd van het investerings- en exportagentschap van Letland in Nederland. Zij informeert over investeerders die actief zijn in Letland en over kansen voor Nederlandse ondernemers. Ook schetst ze het huidige zakenklimaat in het land. ‘Onze doelgroep voor het seminar zijn producenten uit diverse sectoren, waaronder de textielbranche’, vertelt Alise Pīka. Het seminar is in Utrecht, aanvang 14.00 uur, de toegang is gratis, wie erbij wil zijn wordt wel verzocht zich aan te melden.

Do 18 april: Ledenvergadering NVKT en lezing/workshop duurzame textiel

Dit jaar besteden we veel aandacht aan duurzaamheid en energiebesparing. Op 1 juli geldt voor grootverbruikers namelijk de plicht aan de overheid te melden welke maatregelen ze nemen om energie te besparen. Geldt de informatieplicht niet voor jou? Vertel het dan door aan ondernemers die je spreekt!

Donderdagmiddag 18 april ben je van harte welkom in Baarn om te luisteren naar Aniela Hoitink. Zij vertelt over haar innovatieve project om textiel te produceren uit de wortels van schimmels. We gaan ook aan het werk: in een korte workshop maken we zelf bio-plastic! De bijeenkomst begint om 15.00 uur, voor die tijd is er van 13.30-14.30 de jaarlijkse ledenvergadering vande NVKT. Beide bijeenkomsten kunnen onafhankelijk van elkaar bezocht worden. Om ongeveer 17.00 uur sluiten we af met een gezellige borrel en gelegenheid tot napraten. Van harte welkom, aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Vr 24 mei: Ledenvergadering VNHI en excursie energie uit afval-centrale

Op vrijdag 24 mei houdt het VNHI de  jaarlijkse ledenvergadering in restaurant Alkmaarse Poort, Omval 72, 1812 NB in Alkmaar. NVKT-leden zijn automatisch ook lid van het VNHI, en daarmee ook welkom op de ledenvergadering.

We ontvangen je graag om 12.15 uur met een lunch, aangeboden door het VNHI. Om 13.00 uur begint de ledenvergadering in dit restaurant, die duurt tot 14.00 uur. Om 14.30 uur worden we verwacht bij afvalinzamelaar HVC aan de Jadestraat 1 in Alkmaar (5 minuten met de auto). HVC is de grootste niet-commerciële afvalinzamelaar van Nederland. Het bedrijf verwerkt het afval van inwoners van 46 gemeenten en 6 waterschappen, en wekt daar onder andere energie mee op. Bij HVC krijgen we een presentatie over het bedrijf. Na een koffie/theepauze gaan we vervolgens in groepen het terrein op om alles van dichtbij te bekijken. We komen onder andere langs de afvalovens, een plek die normaal gesproken niet toegankelijk is voor bezoekers van buiten de regio. Om ongeveer 16.30 uur is de excursie en het programma afgelopen. Belangrijk: vanwege de veiligheid is deelname van mensen met een beperking op het gebied van bewegen, horen of zien helaas niet mogelijk. Zin om mee te gaan? Geef je dan zo snel mogelijk op!

Di 17 september: Première Vision Paris

Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, is Parijs het toneel van Première Vision Paris.

Tweeduizend standhouders laten er hun nieuwste kledingcollecties zien. Handig: producenten die op zoek zijn naar agenten laten dat weten via de beurssite. Omgekeerd kun je ook als agent aangeven dat je nog agenturen zoekt.

Overige evenementen

Op de site van onze koepelorganisatie VNHI vind je een agenda-overzicht met nog meer bijeenkomsten en evenementen die voor jou als handelsagent, importeur en/of distributeur interessant kunnen zijn.

Op deze bijeenkomsten ben je als NVKT-lid of belangstellende van harte welkom. Check even of verwacht wordt dat je je opgeeft.