Als NVKT lid kunt u hieronder inloggen in het NVKT ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'NVKT'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Di 11 juni 2024: KvK-online sessie  : “Hoe start je met met importeren?”

Ben je een ondernemer die voor het eerst wil importeren en benieuwd hoe je dit aanpakt? Volg op 11 juni a.s. om 20.00 uur de gratis online KvK- meeting “Starten met importeren”. Leer hoe je producten uit het buitenland haalt en hoe je betrouwbare leveranciers vindt. Waar moet je op letten bij transport en hoe werkt het douaneproces?  Kom er alles over te weten en meld je alvast aan!

Vr 7 juni 2024: cursus ‘Starten als Handelsagent’- Amsterdam 

Toe aan een nieuwe uitdaging? Kom alles te weten over het vak van handelsagent in deze cursus. Ervaren textielhandelsagent Paul Visscher en Paul Holtrop (advocaat) vertellen er die middag meer over! Beiden hebben veel kennis over het vak van handelsagent en zij beantwoorden ook je eigen vragen. De tips en adviezen die je tijdens deze training krijgt, zijn gelijk in de praktijk toe te passen. Geef je op en kijk voor meer informatie op www.nvkt.nl.

Vr 1 december 2023: cursus ‘Starten als Handelsagent’- Amsterdam 

Benieuwd naar het vak van handelsagent? Wellicht is deze cursus wat voor jou! Ervaren textielhandelsagent Paul Visscher en Paul Holtrop (advocaat) vertellen er die middag meer over! Beiden hebben veel kennis over het vak van handelsagent en zij beantwoorden ook je eigen vragen. De tips en adviezen die je tijdens deze training krijgt, zijn gelijk in de praktijk toe te passen. Kom ook! Geef je op en kijk voor meer informatie op www.nvkt.nl .

Najaar 2023: bijeenkomst bedrijfsovername/-overdracht – Amsterdam

In het najaar van 2023 organiseert de NVKT en het VNHI de themabijeenkomst bedrijfsovername/-overdracht over de ins & outs bij het overnemen van een bedrijf of juist het overdragen hiervan. Wat komt er allemaal bij kijken om goed voorbereid je bedrijf “verkoop klaar” te maken of waar moet je juist opletten bij het overnemen van een bedrijf?

Kom ook! Meld je hier alvast aan voor deze bijeenkomst.  Locatie: De Lairessestraat 131-135 in Amsterdam. Het definitieve programma volgt zo spoedig mogelijk.

Vr 15-17 september 2023: Momad: Internationale mode-, schoenen- en accessoiresbeurs- Madrid 

Van 15 t/m 17 september a.s. wordt  de internationale MOMAD-beurs voor textiel, schoenen en accessoires gehouden op IFEMA. Meer dan 150 vooraanstaande internationale bedrijven en merken nemen deel aan deze beurs. Kijk voor meer informatie op: https://www.ifema.es/en/momad.

Wo 6 t/m 9 september 2023: CENTRESTAGE Fashion Event – Hong Kong

Van 6 t/m 9 september a.s. vindt voor de achtste keer het jaarlijkse fashion event CENTRESTAGE plaats in Hong Kong. Met meer dan 240 merken en zo’n 25.000 bezoekers per jaar van over de hele wereld is het een uitgelezen kans om je netwerk uit te breiden en nieuwe trends te ontdekken.

Voor NVKT-leden die naar het event willen komen, biedt organisator HKTDC diverse kortingen en sponsorships voor (hotel)verblijf– . en reiskosten. Neem voor meer informatie hierover contact op (in het Engels) met: Sky Shek, Marketing Manager HKTDC via mailto:sky.ky.shek@hktdc.org of bel:  +49 69 95772 121. Voor informatie over dit event, bekijk deze flyer of de website van centrestage.

Wo 6 september 2023: NVKT-Ledenvergadering + borrel – Amsterdam

Op woensdagmiddag 6 september a.s. vindt van 15.00-16.00 uur de NVKT -ledenvergadering plaats met aansluitend een borrel! Ontmoet andere textielagenten/-importeurs op onze netwerkborrel. Meld je alvast aan via dit formulier.

Vr 14 april 2023: cursus ‘Starten als Handelsagent’- Amsterdam 

Tijd voor een nieuwe uitdaging? Wellicht is het vak van handelsagent wat voor jou! Ervaren textielhandelsagent Paul Visscher en Paul Holtrop (advocaat) vertellen er die middag meer over! Beiden hebben veel kennis over het vak van handelsagent en zij beantwoorden ook je eigen vragen. De tips en adviezen die je tijdens deze training krijgt, zijn gelijk in de praktijk toe te passen. Kom ook! Geef je op en kijk voor meer informatie op www.nvkt.nl/nieuws.

Vr 1 maart 2023: UK Brands: “Retail Goes Green 2023”; 1 maart- Den Haag

Op 1 maart a.s. organiseert de Britse Ambassade het event “Retail Goes Green 2023” in Den Haag om duurzame Britse merken een podium te geven en in contact te brengen met potentiële klanten, zoals handelsagenten importeurs en distributeurs. Ontmoet potentiële  zakenpartners uit de sector fashion en accessoires. Er worden presentaties gegeven door  o.a. Ted Baker, Notpla en Carbon Trust gevolgd door een kleine fair en netwerkreceptie voor andere merken.

Kom ook! Kijk voor het programma en meer informatie over het event op: https://www.events.great.gov.uk . Deelname is gratis, maar registreer je alvast via de website.

Vr 4 november 2022: cursus ‘Starten als Handelsagent’- Amsterdam 

Benieuwd naar het vak van handelsagent? Wellicht is deze cursus wat voor jou! Ervaren textielhandelsagent Paul Visscher en Paul Holtrop (advocaat) vertellen er die middag meer over! Beiden hebben veel kennis over het vak van handelsagent en zij beantwoorden ook je eigen vragen. De tips en adviezen die je tijdens deze training krijgt, zijn gelijk in de praktijk toe te passen. Kom ook! Geef je op en kijk voor meer informatie op www.nvkt.nl/nieuws.

Vr 16-18 september 2022: Momad: Internationale mode-, schoenen- en accessoiresbeurs- Madrid 

Van 16 t/m 18 september a.s. wordt  de internationale MOMAD-beurs voor textiel, schoenen en accessoires gehouden op IFEMA (hal 8). Meer dan 150 vooraanstaande internationale bedrijven en merken nemen deel aan deze beurs.

Tegelijkertijd vallen de beurzen Intergift, Bisutex en Madridjoya met Momad samen waar de nieuwste trends in mode, schoeisel, sieraden, horloges, decoratie, geschenken en accessoires zullen worden gepresenteerd. Uiteraard heeft u ook toegang tot deze beurzen als u Momad bezoekt. MOMAD wordt ook  digitaal gehouden via het digitale LIVE Connect-platform van 1 juli tot 30 november 2022.

Interesse? Neem voor meer informatie over gratis registreren en andere vragen contact op met Muriël Halling (IFEMA Madrid) via muriel@intraservice.nl.

Wees erbij! Kijk voor meer informatie over dit event op: https://www.ifema.es/en/momad.

Do 1 september 2022: Webinar-‘Vergroot uw exportpotentieel’

Ontdek tijdens dit EU-handelsprogramma-webinar:

  • Hoe u via het EU-Handelsprogramma gratis ondersteuning kunt krijgen bij het ontwikkelen van uw internationale afzetmarkten.
  • Tips en adviezen over het vergroten van uw exportkennis en -vaardigheden.
  • Het aanbod van trainingen en webinars waar u nu al gebruik van kunt maken en de activiteiten die vanaf het najaar beschikbaar komen.

Heeft u vragen over het EU-Handelsprogramma of over internationaal ondernemen? Bel dan met Klantcontact Internationaal via 088 042 42 42 (keuze 3-3) of stuur een e-mail naar klantcontact@rvo.nl.

Ga naar de website van RVO en meld u gratis aan. U krijgt dan een bevestiging met de link naar het webinar. Uw deelname is gratis.

Do 30 juni 2022: Webinar-EU-handelsprogramma: “succesvol uw grenzen verleggen na Brexit”

Ondervindt of ondervond uw business nadelige gevolgen door de invoering van de Brexit?  Dan is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor subsidie of ondersteuning via het EU-handelsprogramma.Hoor er alles over tijdens het webinar ‘Het EU-Handelsprogramma: succesvol uw grenzen verleggen na Brexit’ op donderdag 30 juni van 15.00-16.00 uur.

Meer weten? Ga naar de website van RVO en meld u gratis aan. U krijgt dan een bevestiging met de link naar het webinar. Uw deelname is gratis. Lees er hier meer over.

Wo 29 juni 2022: NVKT-Ledenvergadering + borrel – Lijnden

Op woensdagmiddag 29 juni a.s. vindt van 16.00-17.00 uur de NVKT -ledenvergadering plaats met aansluitend een borrel! Ontmoet andere textielagenten/-importeurs op de netwerkborrel in Lijnden. Bestuurslid Rob Schalker van het bekende mannenmodemerk “A Fish named Fred” leidt je graag even rond in zijn nieuwe kantoorpand.  Wees erbij! Meld je alvast aan via dit formulier.

Vr 20 mei 2022: cursus ‘Starten als Handelsagent’- Amsterdam 

Tijd voor een nieuwe uitdaging? Wellicht is het vak van handelsagent wat voor jou! Ervaren textielhandelsagent Paul Visscher en Paul Holtrop (advocaat) vertellen er die middag meer over! Beiden hebben veel kennis over het vak van handelsagent en zij beantwoorden ook je eigen vragen. De tips en adviezen die je tijdens deze training krijgt, zijn gelijk in de praktijk toe te passen. Kom ook! Geef je op en kijk voor meer informatie op www.nvkt.nl/nieuws.

Vr 4-6 februari 2022: Momad – International Textile, Footwear and Accessories Show – Madrid

Van 4 t/m 6 februari a.s. organiseert IFEMA (hal 8) de internationale MOMAD-beurs voor textiel, schoenen en accessoires. Meer dan 150 vooraanstaande internationale bedrijven en merken  nemen deel aan deze beurs.

Tegelijkertijd zal het gezamenlijke digitale platform LIVE CONNECT plaatsvinden om een nieuwe vergader- en bedrijfsruimte voor deze lifestylesector te genereren, die toegankelijk is via een ingang tot MOMAD.

Voor alle bezoekers en exposanten gelden de speciale Covid-19 gezondheidsprotocollen. Kijk hier voor meer informatie: https://www.ifema.es/en/sanitary-measures-security-for-events

Registreer u nu via deze link!

Meer informatie?  Neem voor meer informatie over gratis registreren, Live Connect en de geldende Corona-veiligheidsmaatregelen contact op met Muriël Halling (IFEMA Madrid) via muriel@intraservice.nl.

Wees erbij! Kijk voor meer informatie over dit event op: https://www.ifema.es/en/momad.

Vr 26 november 2021: cursus ‘Starten als Handelsagent’- Amsterdam 

Tijd voor een nieuwe uitdaging? Wellicht is het vak van handelsagent wat voor jou! Ervaren textielhandelsagent Paul Visscher en Paul Holtrop (advocaat) vertellen er die middag meer over! Beiden hebben veel kennis over het vak van handelsagent en zij beantwoorden ook je eigen vragen. De tips en adviezen die je tijdens deze training krijgt, zijn gelijk in de praktijk toe te passen. Kom ook! Geef je op en kijk voor meer informatie op www.nvkt.nl/nieuws.

Vr 19 november 2021:  NVKT-netwerkborrel – Lijnden

In verband met de Covid-pandemie wordt dit event verplaatst naar volgend jaar.

Wil je als NVKT-lid in contact komen met andere textielagenten/-importeurs? Kom dan vrijdagmiddag 19 november a.s.  van 15.00- 17.00 uur naar de informele netwerkborrel in Lijnden.  Bestuurslid Rob Schalker van het bekende mannenmodemerk “A Fish named Fred” leidt je graag even rond  in zijn nieuwe kantoorpand.  Wees erbij! Meld je alvast aan via dit formulier.

Di 26 oktober 2021: Danish Fashion Vernissage – Amsterdam

De Deense Trade Council organiseert samen met WEAR Denmark een exclusieve tentoonstelling waar je kunt kennismaken met een veelzijdige selectie van Deense modemerken. Van 13.00-15.30 uur heb je de mogelijkheid om op afspraak nader kennis te maken met de Deense merken en wat items van hun collectie te bekijken.  Je hebt ook de mogelijkheid om te netwerken tijdens de “Open  lounge and drinks” van 16.00-15.30 uur.  Locatie:  Studio Automat – Tweede Jan steenstraat 80, 1074 CR Amsterdam. Meer weten?  Bekijk hier de uitnodiging en/of geef je op via chrhae@um.dk. 

Za 16- zo 24 oktober: Dutch Design Week- Eindhoven

Inspiratie op doen? Op het grootse designevent in Noord-Europa met meer dan 350.000 bezoekers uit binnen-en buitenland kun je elk jaar in oktober nieuwe ideeën opdoen en werk bekijken van meer dan 2600 ontwerpers . Op meer dan 110 locaties verspreid over Eindhoven kun je o.a. tentoonstellingen en festiviteiten bezoeken en lezingen en netwerkbijeenkomsten bijwonen.
Kijk voor meer informatie op https://ddw.nl/

Vr 1 oktober 2021: cursus ‘Starten als Handelsagent’ -Amsterdam 

Benieuwd naar het vak van handelsagent? Deze training vertelt je er alles over! De training wordt gegeven door ervaren textielhandelsagent Paul Visscher en Paul Holtrop, advocaat. Beiden hebben veel kennis over het vak van handelsagent en zij beantwoorden ook je eigen vragen. De tips en adviezen die je tijdens deze training krijgt, zijn gelijk in de praktijk toe te passen. Interesse? Geef je op en kijk voor meer informatie op www.nvkt.nl/nieuws.

Ma 21 -23 september 2021; Premiere Vision Paris- Frankrijk

Doe inspiratie op voor het samenstellen van uw nieuwe collecties tijdens Première Vision Paris. Deze beurs vindt zowel fysiek van 21-23 september plaats als digitaal van 20-24 september 2021. Op deze unieke beurs komt alles samen; van stoffen, garen, leer, ontwerpen en accessoires, kortom van design tot productie. U vindt er tal van kleding- en schoenencollecties.
Ga voor meer informatie naar https://www.premierevision.com/en/

Zo 19- 21 september: MICAM Milano: internationale Footwear beurs

MICAM, is een vooraanstaande internationale beurs voor schoenenmode. Een uniek event met meer dan 1700 schoenencollecties waar mode en business succesvol samenkomen.
Kijk op https://themicam.com/en/ voor meer informatie.

Vr 17-19 september 2021: Momad – International Textile, Footwear and Accessories Show – Madrid

Op 17-19 september a.s organiseert IFEMA  (in hal 8) de internationale MOMAD-beurs voor textiel, schoenen en accessoires. Met meer dan  150 vooraanstaande internationale bedrijven en merken die aan deze beurs deelnemen. Heeft u zich geregistreerd dan heeft u ook toegang tot de beurzen van Intergift – geschenken en decoratie- , Bisutex – sieraden en accessoires- en MadridJoya – horloges en sieraden. Alle bezoekers en exposanten dienen in het bezit te zijn van een mobiel apparaat waarop ze hun ticket en toegangscode kunnen laten zien voor een veilige en snelle afwikkeling. 

Registreer u nu gratis vóór 17 september a.s. via deze link! Kijk voor meer informatie over dit event op: https://www.ifema.es/en/momad. 

Wo 1 september – za 4 september 2021: Amsterdam Fashion Week

Nieuw talent en gevestigde namen presenteren zich tijdens de komende editie van de Amsterdam Fashion Week op verschillende locaties in en buiten Amsterdam.
Alle shows en presentaties worden georganiseerd met in achtneming van de geldende coronamaatregelen. Het is ook mogelijk via livestream deel te nemen aan het event.
Voor meer informatie, bezoek https://amsterdamfashionweek.nl/.

Zo 22 – 23 juli en zo 29 – 30 juli 2021: Bodyfashionbeurs 2021 – Almere

Kom naar één van de openingsdagen (9.00-17.00 uur) van Bodyfashioncenter in Almere, het platform voor iedere retailer op het gebied van lingerie, nacht-, been-,bad- en ondermode, homewear en accessoires. Een uniek inkoopcentrum voor (body) fashion, op de 2e en 4e etage.

Registreer u alvast voor deze beurs via de registratielink of kijk voor meer informatie op: https://bodyfashioncenter.com/.

Zo 18 – ma 19 juli 2021: Antwerp Fashion Week – Antwerpen

De Antwerp Fashion Week is een platform waar merken en showrooms hun nieuwste collecties tonen aan retailers. Tijdens deze fashion week kun je meer dan 20 open showrooms bezoeken die 130 merken vertegenwoordigen verspreid door heel Antwerpen. Ontdek deze dynamische stad en bezoek de showrooms per fiets, step of electrische scooter. Voor meer informatie kijk op: https://antwerpfashionweek.com/

Zo 11 juli – di 12 juli 2021: Mode Inspiratiedagen WFC – Amsterdam

Voor de nieuwste trends en collecties doe je inspiratie op tijdens de Mode Inspiratiedagen in het World Fashion Centre in Amsterdam. Het is mogelijk direct uw inkopen of bestellingen te doen bij de Fashion ondernemers met voorraad en korte termijn leveringen.
Kijk voor meer informatie op https://www.worldfashioncentre.nl/mode-inspiratiedagen.

Vr 11 juni 2021: cursus ‘Starten als Handelsagent’- Amsterdam 

In de training “Starten als Handelsagent” worden de verschillen tussen handelsagent en importeur behandeld maar deze cursus richt zich vooral op de handelsagent. De cursus helpt je bij jouw beslissing om voor het ondernemerschap te kiezen. Bovendien is het ook de ideale gelegenheid om met andere startende ondernemers in contact te komen.

De training wordt gegeven door ervaren handelsagent Paul Visscher en Paul Holtrop, advocaat. Beiden hebben veel kennis over het vak van handelsagent en zij beantwoorden ook je eigen vragen. De tips en adviezen die je tijdens deze training krijgt, zijn gelijk in de praktijk toe te passen.  Geïnteresseerd? Geef je op en kijk voor meer informatie op www.nvkt.nl/nieuws.

Vr 4 juni 2021: NVKT-Algemene Ledenvergadering (online)

Op vrijdagochtend 4 juni van 11.00-12.00 uur vindt weer de NVKT- Algemene Ledenvergadering plaats. U kunt zich hiervoor alvast aanmelden via dit aanmeldingsformulier. De vergaderstukken krijgt u na uw aanmelding toegestuurd. U bent van harte welkom!

Wo 14 april 2021: webinar ‘Businessprofilering via LinkedIn’

Kom tijdens dit webinar alles te weten hoe je het medium LinkedIn zo effectief mogelijk kunt inzetten als ondernemer om je bedrijf en producten online te verkopen. Ondernemer en medeoprichter Rob Schalker van het populaire en bekende internationale kledingmerk “A Fish Named Fred” vertelt je de ins&outs over het vermarkten van je merk via LinkedIn.

Vooral nu is het van belang om elke mogelijkheid in kansen om te zetten. Hoe zet je LinkedIn op een effectieve en creatieve manier in om publiciteit en bekendheid voor je bedrijf en je producten te genereren. Hoe profileer je jezelf? Hoe verbreed je je netwerk?

Wees erbij en geef je nu alvast op voor dit online webinar op 14 april a.s. van 11.00- 12.00 uur!

Di 26-28 januari 2021: online “Digital Fashion Week 2021”

De nieuwste collecties zijn weer te bewonderen tijdens de online “Digital Fashion Week 2021”. Meer dan 150 modemerken (voor zowel mannen als vrouwen) zijn tijdens dit event te bewonderen zoals A Fish Named Fred, Mud Jeans, Taifun, Ted Baker en Scotch&Soda.  Ook schoenenmerken zijn tijdens deze Fashion Week vertegenwoordigd.

Ontmoet uw toekomstige businesspartners via speed-dating of breid uw netwerk uit. Ook zijn er tal van interessante lezingen en paneldiscussies  over de nieuwste modetrends en over digital marketing van producten.

Interesse?  Kijk hier voor meer informatie en registratie!

Zo 24 en 25 januari 2021: “The naked Edition” De Modefabriek, Amsterdam

Op 24 en 25 januari a.s. wordt er in de Modefabriek in Amsterdam een coronaproof fashion event “The naked Edition” georganiseerd. Anders van opzet én een andere vibe. De focus dit jaar ligt op ontmoeting: live-ontmoetingen, netwerken, inspiratie opdoen, collecties zien en voelen. Je vindt exposanten in alle segmenten: vrouwenmode, mannenmode, kinderen, schoenen en accessoires. Kom ook naar dit fashion event als deelnemer of als bezoeker en laat je inspireren! Lees er hier meer over.

Ma 18 januari 2021: online Anglo-Dutch Business Webinar- Britse ambassade

De Britse Ambassadeur in Nederland, Joanna Roper en de Nederlandse Ambassadeur in het VK, Karel van Oosterom nodigen u graag uit om deel te nemen aan de achtste Anglo-Dutch Business Webinar dat plaatsvindt op maandag 18 januari a.s. om 14.00 uur- 15.00 uur.

In deze onzekere tijden blijft het ondersteunen van ondernemingen in  zowel Nederland als het VK een topprioriteit voor de Britse en Nederlandse overheid. Tijdens dit webinar hoort u van beide ambassadeurs  meer over de inhoudelijke aspecten van het nieuwe samenwerkings- en handelsverdrag tussen het VK en de Europese Unie. Bovendien komt er ook een aantal andere interessante onderwerpen aan bod, zoals COVID-19 steun. Vanzelfsprekend wordt u in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en hierop waardevolle feedback te ontvangen.

Om het webinar (via Microsoft Teams) bij te wonen kunt u zich hier opgeven. U kunt de chatfunctie binnen Teams gebruiken om te reageren of om vragen te stellen. U wordt daarna tijdens de Q&A ronde in de gelegenheid gesteld uw vraag “live” te stellen. U bent van harte welkom!

Do 12 november 2020: Online Brits  B2B “Meet the Buyer” Event

Maak kennis met meer dan 20 duurzame merken uit verschillende branches die deel uitmaken van de eerste Britse duurzame ‘pop-up’ in Nederland. De deelnemende merken zoeken een ingang in de Nederlandse markt en komen uit de sectoren: FashionFood & BeverageAccessories, Home ware en Gift ware. De focus hierbij ligt op duurzaamheid zoals het gebruik van gerecycled materiaal en milieuvriendelijke materialen.

Van 16 november tot 24 december a.s. kun je deze merken ook ontdekken bij Six&Sons in Amsterdam, zowel fysiek als online. Breid je netwerk uit en geef je op voor B2B-chatmeetings (15 min.) tussen 12.00-18.00 uur. Meer weten? Kijk hier voor meer informatie en registreer je gratis voor dit event!

Vr 18 september 2020: cursus ‘Starten als Handelsagent’: Amsterdam 

In de training “Starten als Handelsagent” worden de verschillen tussen handelsagent en importeur behandeld maar deze cursus richt zich vooral op de handelsagent. De cursus helpt je bij jouw beslissing om voor het ondernemerschap te kiezen. Bovendien is het ook de ideale gelegenheid om met andere startende ondernemers in contact te komen.

De training wordt gegeven door ervaren handelsagent Paul Visscher en Paul Holtrop, advocaat. Beiden hebben veel kennis over het vak van handelsagent en zij beantwoorden ook je eigen vragen. De tips en adviezen die je tijdens deze training krijgt, zijn gelijk in de praktijk toe te passen.  Geïnteresseerd? Geef je op en kijk voor meer informatie op www.nvkt.nl/nieuws.

Vr 29 mei 2020: themabijeenkomst Bedrijfsovername, hoe gaat dat in zijn werk?(Geannuleerd)

Veel ondernemers krijgen er vroeg of laat mee te maken: het kopen of juist verkopen van een bedrijf. Wat komt daar allemaal bij  kijken? Ervaren specialisten op dit vakgebied informeren je deze middag over het thema bedrijfsoverdracht en over alle ins en outs die hieraan gekoppeld zijn.

Overheidswege zijn alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden. We informeren u zo spoedig mogelijk zodra wij weer een nieuwe datum hebben.

Zo 8 maart-11 maart 2020: handelsmissie duurzame modebedrijven, Italië

Ga ook mee met deze missie naar Noord-Italië en ontmoet potentiële leveranciers en partners en ontdek nieuwe confectiemogelijkheden! 

Als u werkzaam bent in de  modesector dan biedt Italië veel kennis en ambachtelijke vaardigheden voor ondernemers in de modebranche. De Italiaanse economie heeft de op één na grootste maakindustrie van Europa. De hele keten – van (textiel)productie tot retail – is van oudsher aanwezig in het land. Het land biedt volop mogelijkheden om de verkoop van modeartikelen wereldwijd uit te breiden.

De missie is interessant voor:  1) modeondernemers die op zoek zijn naar leveranciers van kwaliteitsstoffen en –accessoires, 2) modeondernemers die op zoek zijn naar confectiemogelijkheden, tailormade begeleiding en samenwerking op het gebied van productontwikkeling en 3) ontwikkelaars van nieuwe materialen, digitale archiveringssystemen

Iets voor u? Kijk hier voor meer informatie over het programma en kosten van deelname.

Let op: aanmelden voor deze missie kan t/m maandag 13 januari 2020!

Do 5 maart- za 7 maart 2020: Amsterdam Fashion Week: Studio Edition

De Amsterdam Fashion Week (AFW) is een tweejaarlijks event dat  de Nederlandse mode laat zien via shows, presentaties en events. AFW omarmt jong talent maar biedt ook gevestigde ontwerpers en merken een podium. Ga voor meer informatie naar https://amsterdamfashionweek.nl/afw-2020-studio-editie-about/.

Zo 26 januari – ma 27 januari 2020: EU Fashion Match 9.0  Amsterdam

EU Fashion Match 9.0  is een internationaal matchmaking-event voor bedrijven in de mode. Deze modebeurs biedt de ideale gelegenheid om toekomstige zakenpartners te ontmoeten en je internationale netwerk uit te breiden!

Op deze modebeurs geven internationale labels en agenten presentaties aan een publiek dat voornamelijk bestaat uit retailers uit de Benelux. De modebeurs wordt gehouden in de Modefabriek Amsterdam Rai op 26 en 27 januari 2020 en georganiseerd door KvK en Enterprise Europe Network. Deelnemers van de EU Fashion Match 9.0 betalen geen entreekosten voor de beurs. Registratie vooraf is verplicht dus meld je alvast  aan voor de matchmakingsgesprekken via de website EU Fashion Match 9.0!
lauw”

Vr 17 januari – 21 januari 2020: Internationale Design- en Interieurbeurs Maison & Objet Paris, Frankrijk

Van 17 t/m 21 januari 2020 wordt weer de Maison&Objet Paris design- en interieurbeurs gehouden. Met ruim 3100 exposanten en 80.000 bezoekers is dit één van de grootste internationale designbeurzen. De belangrijkste segmenten op deze beurs zijn design, mode, textiel en interieur.

Als bezoeker naar dit event? Als je voor 12 december je toegangspas bestelt, kom je in aanmerking voor vroegboekkorting. Het evenement vindt plaats in Paris-Nord Villepinte Exhibition Centre, ZAC Paris Nord 2, 93420 Villepinte in Frankrijk.

Vr 17 januari – ma 20 januari 2020:  BIJORHCA PARIS: International Jewellery Show, Parijs

BIJORHCA PARIS is de enige internationale beurs op het gebied van sieraden en juwelen en verwante industriële branches in Frankrijk.

Twee keer per jaar is dit de ontmoetingsplaats voor 12.000 kopers en meer dan 350 internationale ontwerpers, fabrikanten en dienstverleners. Deze beurs biedt een uitgebreid internationaal aanbod aan sieraden en juwelen en de nieuwste trends en ontwikkelingen in deze markt.

Interesse? Neem voor meer informatie alvast een kijkje op hun website.

Di 14 januari – do 16 januari 2020: FASHIONTECH Berlin, Berlijn

FASHIONTECH Berlin is het evenement waar visionairs de nieuwste ontwikkelingen delen op het raakvlak van mode en technologie. Toonaangevende professionals uit verschillende branches delen hun expertise in interactieve masterclasses en workshops.

Organisaties uit zowel de kleding-  als de technologische industrie presenteren hun  producten, innovaties en oplossingen. FASHIONTECH Berlin initieert innovatie en nieuwe bedrijfsoplossingen dat de toekomst van mode zal vormen.

Wees erbij en kijk hier voor meer informatie over het programma en het online bestellen van je entreeticket.

Wo 8 januari -11 januari 2020: Junioshow Bursa – Baby, Kidswear & Kids Necessities Fair – Bursa, Turkije

De Junioshow Bursa – Baby, Kidswear & Kids Necessities Beurs is een platform waar toonaangevende internationale bedrijven in de kledingindustrie samenkomen en waar je de nieuwste trends, ontwikkelingen en vernieuwingen in baby en kinderkleding worden getoond. Ontdek nieuwe producten en technologische hoogstandjes, breid je marktgebied en netwerk uit en ontmoet nieuwe zakenpartners!

Interesse? Kijk hier voor meer informatie.

Di 7 januari- 10 januari 2020: Heimtextil- internationale vakbeurs voor interieur- en contracttextiel, Frankfurt am Main

Heimtextil is de grootste internationale vakbeurs voor interieur- en contracttextiel en wordt van  7 t/m 10 januari a.s. gehouden in Frankfurt am Main.

Op deze beurs vind je alles ineen: interieurtextiel, interieurdesign en de nieuwste trends op dit gebied. Bovendien is het dé ontmoetingsplek voor de textielindustrie: retailers, groothandelaars, designers, meubel- en beddengoedwinkels, interieurdecorateurs, architecten etc.

Kijk hier voor meer in informatie of koop online alvast je toegangskaart!

Di 3 december – wo 4 december 2019: Denim Premiere Vision, Londen  

Dit is dé beurs voor professionals in de internationale kleding- en textiel industrie. Je vindt hier de inspiratie en de nieuwste trends en ontwikkelingen betreft de Lente/Zomer 2021 collectie. Ontmoet de kledingfabrikanten en kledingafwerkings- en technologische specialisten.

Kom ook en klik hier voor meer informatie en de gratis bezoekerspas.

Wo 13 november – do 14 november  2019:  Functional Fabric Fair: Performance Days, München

De Functional Fabric Fair – PERFORMANCE DAYS –wordt twee keer per jaar gehouden voor de inkoop van goede kwaliteit stoffen en accessoires. Met 297 standhouders uit 31 landen, vind je op 13 en 14 november de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van stoffen voor de functionele textielindustrie.

Het is ook de ideale gelegenheid om je netwerk uit te breiden. Kijk hier voor meer informatie en  (gratis) aanmelding voor een entreekaart.

Di 17 september – 19 september 2019: Première Vision Paris

Drie dagen lang, tweemaal per jaar komen fabrikanten, toeleveranciers, producenten en agenten samen op Première Vision Paris in Paris-Nord Villepinte.

De Première Vision Paris-beurs bestaat uit zes shows die elk een sector vertegenwoordigen: Yarns (Garen), Fabrics (Textiel/Stoffen), Designs (Ontwerpen) Accessories (Accessoires) Leather (Leer) en Manufacturing-Knitwear (Tricotage). Verder tonen ruim 1900 standhouders daar hun nieuwste collecties, trends en innovatieve ontwikkelingen. Een event dat je gewoonweg niet mag missen.

Kom ook en schaf hier je toegangspas aan!

Do 12 september – 14 september 2019: Momad Fashionbeurs in Madrid, Spanje

Momad, de internationale fashion-beurs voor kleding, schoenen en accessoires, georganiseerd door IFEMA biedt 40.000 vierkante km aan ruimte waar meer dan 900 internationale merken hun nieuwe collecties aanbieden.

Laat je op deze beurs inspireren door nieuwe fashion-trends, profiteer van speciale aanbiedingen, sluit nieuwe businessdeals af en ontdek de collecties van nieuwe, potentiële leveranciers. Ontdek nieuwe innovatieve ideeën en de laatste technologische ontwikkelingen binnen je vakgebied. Verder biedt deze beurs ruim de gelegenheid om je netwerk verder uit te breiden.

Geïnteresseerd? Meld je hier aan en snelle beslissers profiteren van een vroegboekkorting.

Vr 6 september – 10 september 2019: Internationale Designbeurs Maison & Objet Paris, Frankrijk

Van 6 t/m 10 september a.s. wordt weer de tweejaarlijkse Maison&Objet Paris designbeurs gehouden. Met ruim 3100 exposanten en 80.000 bezoekers is dit één van de grootste internationale designbeurzen. De belangrijkste segmenten op deze beurs zijn design, mode, textiel en interieur.

De Nederlandse Export Combinatie (NEC) organiseert ook dit jaar een Dutch Design Paviljoen waardoor de mogelijkheid wordt geboden om met een stand deel te nemen aan dit event.

Als bezoeker naar dit event? Als je voor 1 september je toegangspas bestelt, kom je in aanmerking voor vroegboekkorting. Het evenement vindt plaats in Paris-Nord Villepinte Exhibition Centre, ZAC Paris Nord 2, 93420 Villepinte in Frankrijk.

Do 11 april: Textielkansen in Letland

Fabrikant van huishoudelijke artikelen Brabantia, ingenieursbureau Witteveen+Bos en logistiek dienstverlener Samskip Van Dieren Multimodal: alledrie zijn ze actief in Letland. Op een seminar, georganiseerd door het investerings- en exportagentschap van Letland vertellen ze over hun ervaringen.

Het seminar wordt geopend door de Letse ambassadeur Ilze Ruse, de leiding is in handen van honorair consul Katarina Hartgers. Behalve de verhalen van de ondernemers kunnen deelnemers ook luisteren naar Alise Pīka, hoofd van het investerings- en exportagentschap van Letland in Nederland. Zij informeert over investeerders die actief zijn in Letland en over kansen voor Nederlandse ondernemers. Ook schetst ze het huidige zakenklimaat in het land. ‘Onze doelgroep voor het seminar zijn producenten uit diverse sectoren, waaronder de textielbranche’, vertelt Alise Pīka. Het seminar is in Utrecht, aanvang 14.00 uur, de toegang is gratis, wie erbij wil zijn wordt wel verzocht zich aan te melden.

Do 18 april: Ledenvergadering NVKT en lezing/workshop duurzame textiel

Dit jaar besteden we veel aandacht aan duurzaamheid en energiebesparing. Op 1 juli geldt voor grootverbruikers namelijk de plicht aan de overheid te melden welke maatregelen ze nemen om energie te besparen. Geldt de informatieplicht niet voor jou? Vertel het dan door aan ondernemers die je spreekt!

Donderdagmiddag 18 april ben je van harte welkom in Baarn om te luisteren naar Aniela Hoitink. Zij vertelt over haar innovatieve project om textiel te produceren uit de wortels van schimmels. We gaan ook aan het werk: in een korte workshop maken we zelf bio-plastic! De bijeenkomst begint om 15.00 uur, voor die tijd is er van 13.30-14.30 de jaarlijkse ledenvergadering vande NVKT. Beide bijeenkomsten kunnen onafhankelijk van elkaar bezocht worden. Om ongeveer 17.00 uur sluiten we af met een gezellige borrel en gelegenheid tot napraten. Van harte welkom, aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Vr 24 mei: Ledenvergadering VNHI en excursie energie uit afval-centrale

Op vrijdag 24 mei houdt het VNHI de  jaarlijkse ledenvergadering in restaurant Alkmaarse Poort, Omval 72, 1812 NB in Alkmaar. NVKT-leden zijn automatisch ook lid van het VNHI, en daarmee ook welkom op de ledenvergadering.

We ontvangen je graag om 12.15 uur met een lunch, aangeboden door het VNHI. Om 13.00 uur begint de ledenvergadering in dit restaurant, die duurt tot 14.00 uur. Om 14.30 uur worden we verwacht bij afvalinzamelaar HVC aan de Jadestraat 1 in Alkmaar (5 minuten met de auto). HVC is de grootste niet-commerciële afvalinzamelaar van Nederland. Het bedrijf verwerkt het afval van inwoners van 46 gemeenten en 6 waterschappen, en wekt daar onder andere energie mee op. Bij HVC krijgen we een presentatie over het bedrijf. Na een koffie/theepauze gaan we vervolgens in groepen het terrein op om alles van dichtbij te bekijken. We komen onder andere langs de afvalovens, een plek die normaal gesproken niet toegankelijk is voor bezoekers van buiten de regio. Om ongeveer 16.30 uur is de excursie en het programma afgelopen. Belangrijk: vanwege de veiligheid is deelname van mensen met een beperking op het gebied van bewegen, horen of zien helaas niet mogelijk. Zin om mee te gaan? Geef je dan zo snel mogelijk op!

Di 17 september: Première Vision Paris

Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, is Parijs het toneel van Première Vision Paris.

Tweeduizend standhouders laten er hun nieuwste kledingcollecties zien. Handig: producenten die op zoek zijn naar agenten laten dat weten via de beurssite. Omgekeerd kun je ook als agent aangeven dat je nog agenturen zoekt.

Overige evenementen

Op de site van onze koepelorganisatie VNHI vind je een agenda-overzicht met nog meer bijeenkomsten en evenementen die voor jou als handelsagent, importeur en/of distributeur interessant kunnen zijn.

Op deze bijeenkomsten ben je als NVKT-lid of belangstellende van harte welkom. Check even of verwacht wordt dat je je opgeeft.