Als NVKT lid kunt u hieronder inloggen in het NVKT ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'NVKT'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is de NVKT?
De in 1949 opgerichte NVKT is het enige platform in Nederland dat  de individuele én collectieve belangen van startende- en ervaren handelsagenten, importeurs en distributeurs in de kleding- en textielbranche behartigt. Op nationaal en op internationaal niveau. De NVKT telt momenteel 100 leden. De vereniging is aangesloten bij het Verbond van Nederlandse Handelsagenten en Importeurs (VNHI), een overkoepelende organisatie van handelsagenten- en importeursverenigingen met circa 300 leden.

Wat is een handelsagent?
Een handelsagent bemiddelt bij het tot stand komen van overeenkomsten tussen zijn of haar opdrachtgever (principaal) en derden. Doorgaans op basis van provisie.

Wat is een agentuurcontract?
In een agentuurcontract worden rechten en plichten vastgelegd van een agent en zijn opdrachtgever(s). Denk aan zaken zoals provisie, exclusiviteit, vertegenwoordigingsgebied, beëindiging van het contract en concurrentiebeding.

Wat is een importeur?
Als importeur koop je zelf goederen in bij een (buitenlandse) leverancier en verkoop je goederen voor eigen rekening en risico aan afnemers.

Wat is een importeurscontract?
In een importeurscontract (of alleen-verkoop overeenkomst) worden rechten en plichten vastgelegd van een importeur en zijn opdrachtgever(s). In dit contract kunnen zaken zoals exclusiviteit, vertegenwoordigingsgebied, gevolgen  van de beëindiging van het contract en concurrentiebeding opgenomen zijn.

Wat is een distributeur?
De functie van distributeur is veelal gelijk aan die van de importeur.

Hoe hoog is de provisie?
Afhankelijk van de branche en volume van de opdracht variërend van 7-12%.

Hoe kom ik aan agenturen/ importeurschappen?
Op de site van onze koepelorganisatie VNHI worden regelmatig oproepen voor handelsagenten geplaatst. Je kunt ook kijken op de site van de Europese organisatie voor handelsagenten en importeurs IUCAB. Zij hebben een speciale site om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Lidmaatschap

Hoe kan ik lid worden van de NVKT?
Je kunt hier lid worden van het NVKT.

Vergeet niet om bij je aanmelding een uittreksel van je inschrijving van de Kamer van Koophandel toe te voegen. Wanneer je er al mee bezig bent maar nog geen inschrijving hebt, kun je die eventueel binnen drie maanden na je aanmelding nog insturen.

Wat zijn de tarieven van het lidmaatschap?

Gewoon lidmaatschap
Voor slechts €335,– (excl. BTW en eenmalig entreekosten van €50,–) per kalenderjaar profiteer je van alle voordelen van het lidmaatschap. Het lidmaatschap wordt ieder jaar automatisch verlengd.

Proeflidmaatschap
Sta je korter dan 3 jaar ingeschreven als handelsagent, distributeur of importeur bij de Kamer van Koophandel, dan kom je in aanmerking voor een proeflidmaatschap. De contributie van het proeflidmaatschap bedraagt € 170, -(excl. BTW en eenmalige kosten van entree kosten  €50, -). Het lidmaatschap wordt ieder jaar automatisch verlengd.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Gewoon Lidmaatschap
Wil je het lidmaatschap opzeggen, dan geef je dit uiterlijk drie maanden voor het einde van het kalenderjaar (dus voor het einde van september) schriftelijk  aan ons door. Zeg je na 30 september op, dan loopt het lidmaatschap nog een jaar verder.

Proeflidmaatschap
Het proeflidmaatschap duurt 12 maanden en gaat automatisch over in een normaal lidmaatschap, tenzij je uiterlijk 3 maanden voor afloop van het proeflidmaatschap schriftelijk opzegt.

Klik hier om je lidmaatschap op te zeggen.

Adverteren

Hoe plaats ik een advertentie bij de NVKT?
Bent u fabrikant of leverancier en zoekt u agenten? U kunt adverteren

  • op onze website
  • in onze nieuwsbrief
  • of in direct mailings aan onze leden.

De advertentietekst en het beeldmateriaal dienen in voldoende hoge resolutie digitaal aangeleverd te worden via info@www.nvkt.nl. U ontvangt na uw aanvraag een factuur voor de te leveren diensten. Wij verzoeken u deze per omgaande te voldoen. Na ontvangst van de betaling zal de advertentie geplaatst worden.

Wat kost het plaatsen van een advertentie bij de NVKT?
Klik hier voor de tarieven.

Heeft u nog vragen? Stuur dan een mail naar info@www.nvkt.nl