Als NVKT lid kunt u hieronder inloggen in het NVKT ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'NVKT'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Groothandels nu ook in aanmerking voor TOGS-regeling! (compensatie Corona)

 

Het  is de NVKT door bemiddeling gelukt, in samenwerking met het VNHI en MKB-Nederland, een groot deel van de SBI-codes voor groothandels in kleding, textiel en mode-artikelen op de Vastgestelde SBI-codelijst te krijgen (zoals ingedeeld onder de Standaard Bedrijfsindeling van de Kamer van Koophandel) zodat deze in aanmerking komen voor de TOGS-compensatieregeling  (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren). 

De TOGS-regeling is een onderdeel uit het compensatieregelingenpakket zoals onlangs door de overheid gepresenteerd i.v.m. de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19). Deze regeling is een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name uw vaste lasten te kunnen betalen.

We zijn momenteel in contact met de Vaste Kamercommissie van het Ministerie van Economische Zaken en andere partijen om ook de SBI-code 46.16 voor handelsbemiddeling in textiel, kleding, schoeisel en lederwaren op de SBI- codelijst te krijgen zodat ook textielagenten aanspraak kunnen maken op de TOGS-regeling.

Komt uw SBI-code niet voor op de vastgestelde SBI-codelijst? Maak hier dan melding van via dit formulier.

Let op: met ingang van 30 april a.s. kunnen ondernemers ook op basis van hun in het Handelsregister geregistreerde nevenactiviteit aanspraak maken op de TOGS-regeling. Deze uitbreiding betreft ondernemers die geen aanspraak kunnen maken op de TOGS-regeling met hun geregistreerde hoofdactiviteit en hun geregistreerde nevenactiviteit beter aansluit op de daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten. Een vereiste is wel dat u als ondernemer uitsluitend op basis van de geregistreerde nevenactiviteit voldoet aan de minimumvereisten qua omzetverlies en de vaste lasten.

Staat u onder de verkeerde SBI-code(s) ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?  Geef dit door middels het formulier- melding-niet-aansluitende-sbi-code.

Check ook of u eventueel nog voor andere compensatieregelingen i.v.m. de uitbraak van het Corona-virus in aanmerking komt. Bekijk hier het overzicht van alle financiële regelingen.

Tip: Maak ook gebruik van de Corona-calculcator en bekijk en bereken de voor u relevante regelingen zodat u de impact van die regelingen op uw organisatie en cashflow kunt zien.