Als NVKT lid kunt u hieronder inloggen in het NVKT ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'NVKT'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Na de olie-industrie is de mode- en textielindustrie de meest vervuilende ter wereld, meldt de organisatie van de Arnhemse State of Fashion-tentoonstelling. De tentoonstelling vraagt hier aandacht voor en zoekt naar oplossingen.

Grote modehuizen en kledingmerken als Vetements, G-Star RAW, H&M en Zegna werken mee aan het mode-event, dat volgens eigen zeggen het eerste internationale event is dat zich volledig richt op een  duurzamer en eerlijker modesysteem.

Het centrale thema van de tentoonstelling is ‘searching for the new luxury’. Curator José Teunissen onderzoekt samen met ontwerpers en pioniers hoe zij verbeeldings-, verleidings- en innovatiekracht van mode kunnen inzetten om de mode-industrie toekomstbestendiger te maken.

Invalshoeken hierbij zijn: mode en technologie, centraal stellen van vakmanschap en beter inspelen op de wensen van consumenten om onverkoopbare kledingvoorraden te voorkomen. De ambities zijn huizenhoog. ‘De designers laten zien hoe mode kan bijdragen aan een betere wereld, niet alleen door op een sociaal verantwoorde manier te produceren, maar ook door haar invloed aan te wenden om betere leefomgevingen en samenlevingen te creëren’, aldus State of Fashion

Het is allemaal te zien tijdens de tentoonstelling, die nog loopt tot zondag 22 juli. Hier meer informatie.