Als NVKT lid kunt u hieronder inloggen in het NVKT ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'NVKT'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

De popsterren Madonna en Beyoncé, de modellen Naomi Campbell en Kim Feenstra en zangeres Cher: ze zijn allemaal fan van de kleding die Tatiana de Neef in Nederland verkoopt.

Tatiana is recent lid geworden van de NVKT. Hoewel ze nog maar net begonnen is, vertegenwoordigt ze nu al twee grote Russische designers: Igor Chapurin en Alexander Terekhov. Het duo is geliefd bij grote namen in de film- en modellenwereld. Tatiana is er daarom trots op dat zij hen vertegenwoordigt in ons land. Onder haar eigen merk Tatiana Paulowna verkoopt ze de ontwerpen van Chapurin en Terekhov aan Nederlandse winkeleigenaren.

High-end fashion
Het gaat om ‘high end’-fashion, legt Tatiana uit. ‘Mijn kleding sluit aan bij een smaak die ingetogen, sober, vrouwelijk en elegant is. Zelf houd ik daar ook van. Mode is mijn passie, net als geneeskunde trouwens, dat ik in Rusland studeerde’. Elf jaar geleden kwam ze naar Nederland omdat haar man hiervandaan komt. Tatiana startte een carrière als vertegenwoordiger in de farmaceutische industrie. ‘Om verder te groeien heb ik besloten in de mode te gaan’, vertelt ze. ‘Ik ontwikkelde in Rusland al eigen kleding die ik door anderen liet maken’.

 

Kim Feenstra in een creatie van Alexander Terekhov, uit de collectie van Tatiana Paulowna

Jurk of dokter

De relatie met geneeskunde is niet ver weg, vindt ze. ‘Een mooie jurk kan soms meer doen dan een doktersbehandeling. Als je er mooi uitziet, voel je je zelfverzekerder. Daarom zijn er ook van die tv-programma’s waar mensen een uiterlijke verandering ondergaan. Ze voelen zich daarna happy, hun nieuwe outfit verandert hun leven’.
Al snel nadat ze besloot in de modewereld verder te gaan, werd Tatiana lid van de NVKT. ‘Ik hoop dat de vereniging mij kan helpen om problemen op te lossen waar ik tegenaan loop’, zegt ze. Ze heeft inmiddels ontdekt dat het heel belangrijk is om een ‘launching customer’ te vinden, een kledingwinkel die de creaties van Chapurin en Terekhov in de rekken wil hangen.
Tatiana hoopt winkelketens als de Bijenkorf te kunnen interesseren voor haar aanbod. Maar ook kleinere winkeliers die iets exclusiefs willen zijn interessant voor haar. Na de zomer verwacht ze grote ontwikkelingen, want dan zal model Kim Feenstra in een creatie van Alexander Terekhov te zien zijn in het populaire tv-programma ‘Next Top Model’.

Leren van andere leden
De keuze voor de naam van haar bedrijf was niet moeilijk. ‘Tatiana Paulowna’ verwijst naar Anna Paulowna, de dochter van een Russische tsaar die in 1816 trouwde met de Nederlandse prins (en later koning) Willem II. Net als Tatiana kwam ze voor de liefde naar Nederland.
Wat verwacht Tatiana van haar lidmaatschap van de vereniging? Ze hoopt dat andere leden haar kunnen helpen. ‘Ík wil graag kennis uit de eerste hand krijgen’, zegt ze erover. ‘En ik hoop dat de vereniging mij kan inwijden in gangbare werkwijzen in de modebranche in Nederland. Ik zoek ook hulp bij strategie-ontwikkeling en het voeren van verkoopgesprekken’. Daarnaast profiteerde ze al van de juridische ondersteuning bij contractonderhandelingen.
Tatiana hoopt veel leden te ontmoeten op bijeenkomsten van de vereniging, om zo te leren van de ervaringen van anderen. Inmiddels maakt ze ook al gebruik van het aanbod om via de vereniging  in contact te komen met ervaren agenten of importeurs die al jaren lid zijn. Tatiana: ‘Hun kennis kan veel voor mij betekenen’.

Volg Tatiana op Instagram: tatianapaulowna. Website: tatianapaulowna.com