Als NVKT lid kunt u hieronder inloggen in het NVKT ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'NVKT'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

NVKT biedt leden de kans veel te besparen bij uitvoering van verplichte energiebesparingsmaatregelen. Hoe? Bekijk de video van 1,5 minuut op

www.milieubeheerprogramma.nl.

De Wet Milieubeheer verplicht veel bedrijven en organisaties om maatregelen te nemen om energie te besparen.  Er is een praktisch hulpmiddel ontwikkeld om ze te helpen, een online programma: milieubeheerprogramma.nl. Dat legt alle verplichtingen uit in begrijpelijke taal en laat verschillende mogelijkheden zien om aan de wet te voldoen. Door slim te kiezen en te plannen, is het mogelijk duizenden euro’s minder uit te geven voor energiebesparingsmaatregelen. Tegelijkertijd verminderen de maatregelen de kosten van energiegebruik. Soms verdienen de investeringen zich al binnen een jaar terug.

Het programma is een initiatief van MKB Nederland, opgezet in samenwerking met verenigingen waaronder de NVKT en het IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen).

Voor wie?
Bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas gebruiken, zijn wettelijk verplicht energiebesparingsmaatregelen te nemen. De wet geeft aan welke, maar niet hoe ze moeten worden uitgevoerd en wanneer. Het online programma helpt om verstandige keuzes te maken. Het Milieubeheer Programma is ook bruikbaar voor bedrijven en organisaties die op vrijwillige basis willen bijdragen aan verduurzaming.

Hoge korting voor leden
De kosten van het programma konden laag blijven door samenwerking tussen verenigingen. Als extra service krijgen leden van nog eens een korting op de abonnementsprijs van 50%. Dit werkt via een kortingscode. De prijs is afhankelijk van de bedrijfsgrootte.

Hoe werkt het?
Met een abonnement krijg je toegang tot het online programma. Daarin zijn alle verplichtingen voor onze branche duidelijk uitgelegd. Per maatregel worden verschillende opties gegeven om aan de verplichtingen te voldoen, met de bijbehorende kosten. Verder is er advies over de volgorde van te nemen maatregelen. Je maakt je eigen planningslijst, passend bij het bedrijf. Voor iedereen is dat anders. Deze lijst kan gebruikt worden voor het overleg met de Omgevingsdienst die bedrijven gaat controleren op het naleven van de wet.

Herinneringen
Om te helpen herinneren welke maatregel wanneer uitgevoerd moet worden, krijgen gebruikers van het programma herinneringen toegestuurd per e-mail. Die zijn afgeleid van de zelf gemaakte planningslijst, dus toegesneden op jouw situatie.

Nu starten
Je kunt als lid van de NVKT meteen van start. Ga naar www.milieubeheerprogramma.nl, meld je aan en gebruik de NVKT-kortingscode die je vindt op het besloten ledendeel van de NVKT-website.