Als NVKT lid kunt u hieronder inloggen in het NVKT ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'NVKT'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Wat je als ondernemer moet weten over het Coronavirus!

Veel ondernemers maken zich zorgen over de verspreiding van het coronavirus in Nederland en daarbuiten. Wat zijn de gevolgen en hoe kunnen we zelf voorzorgsmaatregelen treffen om verdere verspreiding zoveel mogelijk te beperken. Waar moet je als ondernemer rekening mee houden op de korte en lange termijn?

Belangrijke vragen waar je als ondernemer niet gelijk een antwoord op hebt. Daarom heeft het VNO-NCW een  informatieoverzicht geplaatst op hun website met de belangrijkste informatie over het coronavirus en hoe hier mee om te gaan als ondernemer, bedrijf en werkgever.

Ook de Kamer van Koophandel heeft een overzichtspagina op hun website met nieuws en handige tips waar je als ondernemer rekening mee dient te houden. Wat doe je als je voorraden opraken en de beperkingen aanhouden en kun je momenteel zaken doen met China of andere landen waar het virus heerst. Blijf niet afwachten en kijk naar nieuwe exportmarkten en leveranciers. Check ook je lopende contracten op aansprakelijkheid en regelingen voor overmacht.

Tevens heeft de overheid een landelijk crisisnummer geopend voor alle vragen over het Coronavirus: tel. 0800-1351.

Verder geeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)  advies en informatie over de ziekte en de verspreiding van het coronavirus zelf. Naast het advies veelvuldig je handen te wassen, in je elleboog te hoesten en papieren zakdoekjes te gebruiken, wordt er informatie gegeven over het voorkomen van besmetting, de aanpak en maatregelen in Nederland en vragen over de situatie in Europa en China.

Laat je als ondernemer goed informeren zodat je later niet voor onaangename gevolgen, kosten en problemen komt te staan!