Als NVKT lid kunt u hieronder inloggen in het NVKT ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'NVKT'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Komt u eventueel in aanmerking voor vrijstelling btw?

Heeft u niet meer dan € 20.000,- omzet per kalenderjaar, bent u in Nederland gevestigd en hebt u een eenmanszaak, vof, bv of stichting/vereniging? Dan kunt u wellicht in aanmerking komen voor vrijstelling van btw.

De kleineondernemersregeling (KOR) is een btw-vrijstelling. Als u voldoet aan de gestelde voorwaarden en kiest voor deze vrijstelling dan hoeft u geen btw meer te berekenen aan uw klanten. Ook hoeft u geen btw-aangifte meer te doen. Het betekent ook dat u geen btw meer kunt terugvragen over uw kosten en investeringen. Deze regeling is er voor natuurlijke personen (eenmanszaken), combinaties van natuurlijke personen (b.v. vof) en voor rechtspersonen zoals stichtingen, verenigingen en bv’s.

Als u jaarlijks btw dient te betalen dan kan deelname aan de KOR-regeling voor u misschien interessant zijn. Krijgt u jaarlijks btw terug of bent u van plan om de komende tijd veel investeringen te doen dan kunt u besluiten om (nog) niet aan de KOR deel te nemen.

Wilt u weten of het in uw situatie voordelig is om van deze regeling gebruik te maken? Lees dan meer over wat meedoen met de KOR betekent en wat de overwegingen kunnen zijn om wel of niet mee te doen.

Meer weten over wat dit in de praktijk betekent? Bekijk deze praktijkvoorbeelden eens.

 U kunt zich aanmelden voor de KOR via dit aanmeldformulier. De aanmelding dient uiterlijk vier weken voor de ingangsdatum (waarin u de KOR-regeling wilt laten ingaan) bij de belastingdienst binnen te zijn.