Als NVKT lid kunt u hieronder inloggen in het NVKT ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'NVKT'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Doet u zaken met de Oekraïne of Rusland?

Als gevolg van de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne, hebben veel Nederlandse textiel-ondernemers momenteel veel vragen over het recent ingevoerde sanctiepakket voor Rusland en Belarus en wat dit betekent voor de  import en export uit en naar Rusland en Belarus. Of bijvoorbeeld over de gevolgen voor Nederlandse textiel-ondernemers betreft het transport van goederen door, van en naar de Oekraïne.

Voor dit soort vragen is er nu een speciaal meldpunt “Knelpunten Russisch-Oekraïense oorlog” door VNO-NCW en MKB-Nederland geopend. Stel uw vragen via oekraine@vnoncw-mkb.nl.

Ook kunt u op de website van MKB Nederland de meest gestelde vragen en antwoorden vinden over de consequenties voor ondernemers: qa-over-gevolgen-van-russisch-oekraiense-oorlog-voor-ondernemers.

Bovendien heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)  op hun website een speciaal ondernemersloket geopend betreft de gevolgen van de opgelegde sancties voor Rusland en Belarus: Ondernemersloket Sancties Rusland en Belarus. Het loket is op werkdagen telefonisch bereikbaar op: 088 042 42 42 (kies optie 0 en daarna 3). Of kijk voor meer informatie op: internationaal-ondernemen/oekraine-en-rusland.

Verder kunt u voor vragen over dit onderwerp ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel via het Ondernemersplein: https://ondernemersplein.kvk.nl/landeninformatie/oekraine/

Heeft u (juridische) kwesties of geschillen met uw leverancier of principaal, neem dan contact op met de NVKT: info@nvkt.nl. Onze juridische adviseurs helpen u graag en staan voor u klaar.