Als NVKT lid kunt u hieronder inloggen in het NVKT ledendeel. Gebruik als gebruikersnaam 'NVKT'.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   

Al is het nog niet geheel zeker of het Verenigd Koninkrijk inderdaad op 31 oktober a.s. de EU verlaat, het is goed om hier wel alvast op voorbereid te zijn. De Rijksoverheid heeft eind september nieuwe tools gelanceerd waarmee ondernemers en zorginstellingen zich op de Brexit kunnen voorbereiden. Doel is om ondernemers te wijzen op mogelijke blinde vlekken in hun voorbereiding of nog eens kritisch te laten kijken zodat economische gevolgen zoveel mogelijk beperkt blijven.

Uit onderzoek blijkt dat 80-85% van de ondernemers weliswaar aan de slag is gegaan met voorbereiden, maar ruim de helft daarvan belangrijke zaken nog over het hoofd ziet en dus nog niet helemaal klaar is voor de Brexit. Met de overheidscampagne ‘Zorg dat Brexit uw bedrijf niet in de weg zit’  is er een Brexit-magazine uitgebracht met veel praktische informatie zoals een Brexit to-do list, een handige Douane-checklist en interviews met ondernemers en instellingen die zich al hebben voorbereid.

Op Brexitloket.nl staat een interactieve Track & Trace-tool waarmee ondernemers transport van Nederland naar het VK kunnen nabootsen. Zo zien zij welke obstakels ze onderweg tegen kunnen komen en krijgen ze concrete tips over wat zij kunnen doen om dit te voorkomen.

Daarnaast biedt de Brexit Impact Scan nog steeds de meest complete doorlichting van een bedrijf of instelling op Brexit-risico’s. Tot slot zijn er Brexit Wake up calls. Dit zijn podcasts op Nu.nl waarin experts en ondernemers uit verschillende branches hun ervaring delen en tips geven.

 Bron: Persbericht Rijksoverheid  ‘Extra hulp tegen Brexitmoeheid’ 26/09/2019